trends omzetten naar winst

Hier is een stappenplan die jou helpt met winst uit een trend halen

Stap 1 kies en begrijp

Kies een trend waar jij winst mee wilt maken. Ontleed deze trend helemaal en zorg dat je er alles van weet. Gebruik hierbij het DESTEP model hier kijk je naar de Demografische, Economische, Sociale, Technologische, Ecologische, Politieke ontwikkelingen van de trend.

Stap 2 beoordeel

Kijk naar de kansen die de trend bied voor jou bedrijf. Verdiep je in de doelgroep en hoe de toekomst er uit ziet voor de doelgroep. En of de behoeften van de doelgroep passen bij de kernwaarden van jou bedrijf. Door dit te doen vergroot je de kans om de trend succesvol te maken voor je bedrijf.

Stap 3. Trendmixen

Hier ga je een of meerdere trends van de doelgroepen en een van de behoeften matchen. Zo kan je 10 tallen combinaties maken. Kijk welke match de meeste waarden heeft en wat je erop kan toepassen.

Stap 4. Scoren op impact en effort

Nadat je al deze stappen hebt gedaan is het een goed idee om te kijken wat er kan gebeuren op het gebied van impact en effort. Het is namelijk een handige manier om het nog selectiever te maken waardoor je je kan concentreren op de juiste trend, doelgroep en de idee├źn voor jou bedrijf.